Panjangkan Tempoh Masa Kredit Prepaid Anda – DiGi, Celcom, Maxis

Assalamualaikum…

apa khabar korang hari ni? kali ni aku nak kongsikan cara bagaimana korang boleh jadikan nilai kredit dalam sim kad korang tu bertahan untuk tempoh setahun. Merata gak aku cari info untuk benda ni, last-last aku telefon careline untuk lebih mudah…hehe. Kepada yang malas nak tekan 2 untuk Bahasa, tekan 3 untuk top up dan seterusnya, ni aku dah compile camne nak buat  supaya nilai kredit korang boleh digunakan untuk tempoh setahun.

Untuk Celcom

Ok, sebelum korang gunakan code dibawah, pastikan korang topup dulu samada RM30 atau RM50. Sebabnya nilai ini akan ditolak sebagai pendaftaran korang untuk aktifkan sim kad selama setahun tanpa reload.

EXP1 send to 28882 – RM30 will be deducted for 1year validity.
EXP2 send to 28882 – RM50 will be deducted for 2years validity.
**syarat tambahan : pastikan reload sekurang-kurangnya RM30 dalam tempoh 6 bulan selepas pengaktifan.
**setakat Mac 2014, code ini masih boleh digunakan

Untuk Maxis (Hotlink)

Minimum kredit diperlukan adalah RM33.
For new customers:
To activate a new Hotlink starter pack, dial *100# and select ‘Hotlink Specials’

For existing customers:
Dial *100# and select ‘Hotlink Specials’

**tidak terpakai untuk pengguna sim pakej #hotlink (internet percuma)
**setakat Mac 2014, code ini masih boleh digunakan

Untuk DiGi

DiGi agak mudah, pastikan nilai kredit anda melebihi RM35

Digi Super Long Life: 365days with RM30
 Step To Activate as below:

Dial *128*4*3#  dan tekan butang Call

Ps: Jom vote untuk Malaysia!!! Klik Sini!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
admin

About Masrizal

seorang penulis blog/affiliater/dropshipper/suami/babah yang dikategorikan sebagai househusband. meluangkan masa lapang dengan menelaah mengenai spekulasi serta teori-teori hypnotic yang boleh digunapakai untuk masa hadapan.

12 thoughts on “Panjangkan Tempoh Masa Kredit Prepaid Anda – DiGi, Celcom, Maxis

  1. pyka

    x boleh pun buat digi setahun?huhu

    • Masrizal

      alamak, post ni dah lama, mungkin ada short code yang dah bertukar, cuba akses *128# dan tengok menu pilihan.

  2. SitiNurAdilah

    Mmng kene 6 bulan aktif ea baru boley panjangkan tempoh??

    • Masrizal

      ya la kot, telco pun nak untung juge :)

  3. seha

    nak tumpang tanya klu maxis pon kene syarat yg sama ker mcm celcom (**syarat tambahan : pastikan reload sekurang-kurangnya RM30 dalam tepoh 6 bulan selepas pengaktifan.)

    • Masrizal

      ya betul, hotlink 365 masih memerlukan anda untuk top up RM30 dalam tempoh 6 bulan.

  4. paan

    kalau simkad baru beli, tapi nak panjangkan tempoh masa boleh ke?contoh lpas sy active untuk setahun mesti kena ada balance sekurang2nya rm30?

    • Masrizal

      maaf, saya tak berapa faham soalan anda…

  5. mr z

    panjngkn tempoh masa kredit untuk celcom ad lg x?

    • Masrizal

      ya, celcom masih tawarkan pakej 1 tahun dan 2 tahun credit expired, kecuali kepada plan Xpax Max

  6. shamsul007

    Bagaimana caranya nak tukar maxis postpaid kepada celcom prepaid

    • Masrizal

      tuan perlu pergi maxis centre dahulu untuk selesaikan segala hutang postpaid, dan maklumkan utk tukar telco. kemudian baru ke centre celcom utk register dengan mereka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> 

CommentLuv badge